Els Verhage

raadslid

Ik ben Els Verhage naast dat ik gemeenteraadslid in Vlissingen ben werk ik fulltime als medisch maatschappelijk werker in het ADRZ ziekenhuis. Toen ik in Vlissingen kwam wonen, ca. 23 jaar geleden, ben ik lid geworden van GroenLinks.

Het feit dat wij slordig omgaan met de wereld om ons heen en het korte termijn denken van een groot deel van de bevolking over milieu en de toekomst, deed mij beslissen om niet alleen maar te roepen aan de zijlijn, maar daadwerkelijk in de politiek trachten een klein steentje bij te dragen om de wereld om ons heen te verbeteren. Het zijn hoge doelstellingen, maar met alleen maar roepen kom ik er zeker niet. Daarnaast ben ik ook nieuwsgierig van aard, wil graag het naadje van de kous weten. Doordat ik lid ben van de gemeenteraad hoor en zie ik veel en weet meer over de achtergronden, waardoor ik de stad Vlissingen soms met hele andere ogen bekijk.

Raadslid zijn is naast leuk, ook heel verantwoordelijk werk. De tijdsinvestering is fors, zeker naast een fulltime baan is het soms hard werken. Aangezien ik het Raadslid zijn zeer serieus neem, je stemt tenslotte mee over zeer ingrijpende situaties voor Vlissingen, zal het geen gemakkelijke periode zijn. Zeker als eenmansfractie is het moeilijk, over geheime stukken kan er niet van gedachten gewisseld worden met bv de steunfractie. Zeker nu ook de commissies in Vlissingen zijn afgeschaft komt alles op 1 persoon neer. Toch voel ik mij thuis in de Raad. Het debat mag heftig zijn, maar ik tracht altijd respect te houden voor mening van anderen, hoewel dat eerlijk gezegd soms best moeilijk is. Respect voor de mens blijft echter altijd. 

Om meer te kunnen en te delen is een goede, enthousiaste steunfractie onontbeerlijk! Zonder anderen is het moeilijk om deze Raadsperiode succesvol af te kunnen sluiten. Ik zit tenslotte niet voor mezelf in de Raad, maar zet mij in om veel mensen uit Vlissingen te vertegenwoordigen!

Naast dat ik fervent tegenstander ben van kernenergie, probeer ik zoveel mogelijk netjes om te gaan met grondstoffen, respect voor natuur om mij heen. Ik erger mij aan niet goed scheiden van afval, energieverspilling, onnodige bomenkap, volbouwen van mooie stukken natuur enz. Ook ik ontkom er echter niet aan om ook een negatieve voetafdruk op de aarde achter te laten.