Nieuws

Gas, we breien er een einde aan

Milieudefensie - Gas, we breien er een einde aan

AGENDABERICHT

Milieudefensie, Freek de Jonge en Groningse kunstenares Agnes Bakker presenteren: RUIM 400 VIERKANTE METER GEBREID PROTEST VOOR GRONINGEN

Donderdag 29 juni om 13:00 uur is het zo ver. Samen met Freek de Jonge en de Groningse kunstenares Agnes Bakker presenteert Milieudefensie de grootste, gebreide deken van Nederland aan de Tweede Kamer in Den Haag. En Freek de Jonge praat de Kamerleden bij over de eindstand van zijn petitie 'Laat Groningen niet zakken'.

Lees verder

Betoog GL - Besluitenraad 22-06-2017 Nollebos

Een groene gemeente is gezond, prettig om in te wonen en energiebewust. In groen kun je bewegen of juist ontspannen, sociale contacten opdoen of juist tot rust komen. Groen levert een belangrijke bijdrage aan een goed woon- en vestigingsklimaat voor bewoners en bedrijven. Door meer groen ben je beter bestand tegen (en beperk je) de klimaatverandering. Groen heeft een enorme waarde, die niet in geld is uit te drukken. In deze tijden van bezuinigingen en financiële krapte durft GroenLinks daarom te kiezen voor echte kwaliteit: 'groene kwaliteit'.

Tor zover een stukje uit ons verkiezingsprogramma.

In de adviesraad heeft GL al duidelijk aangegeven dat het zeer onverstandig is om vandaag tot besluitvorming over te gaan als er geen duidelijkheid is over de toekomst van ons bos.

Lees verder

25 juni: mensenketting eist sluiting Tihange

tihange, kernenergie, belgië, kerncentrale, nonukes, nuclear, nucleair

Op 25 juni vormen tienduizenden mensen samen een menselijke ketting die dwars door het Limburgse landschap loopt, van Aken (Duitsland) via Maastricht naar Tihange (België). Samen met groepen in Limburg zorgt WISE voor een groot aantal Nederlandse deelnemers. In aanloop naar 25 juni worden er informatieavonden georganiseerd, zullen lokale groepen bussen organiseren en wordt gezorgd voor materiaal. Meedoen? Meer informatie? => neem contact op.

Betoog GL over verkoop PZEM onderdelen

Het college van B en W stelt voor akkoord te gaan met de verkoop van alle door PZEM NV gehouden aandelen aan Stedin. GroenLinks heeft hier bezwaren tegen en zal dan ook tegen stemmen om de volgende redenen:

 

Lees verder

Artikel 34 vragen aardgas

Aardgasloos

De GroenLinks-fractie was onaangenaam verrast door de uitkomsten van een onderzoek van Natuur & Milieu waaruit bleek dat 64% van de nieuwbouw nog de achterhaalde gasaansluiting krijgt. Reden voor de GroenLinks-fractie om de volgende vragen voor te leggen aan B en W:

Lees verder

Pagina's