GroenLinks Vlaardingen bereidt motie legaliseren wietteelt voor - 11 december 2014
Aankondiging GL Motie legalisering wietteelt

Actuele vragen GL adviesraad 12 oktober 2017, Legale wietteelt

In het nieuwe regeerakkoord staat dat maximaal 10 gemeentes de komende 4 jaar wiet mogen afnemen van plantages. Met andere woorden, het gedoogbeleid heeft zijn langste tijd gehad.

Zoals vaker gezegd, is GroenLinks hier een groot voorstander van: betere controle, minder (straat)criminaliteit, minder inzet politie, bestrijding van brandgevaarlijke situaties, betere voor- en achterdeur bevoorrading.

Enkele gemeentes, waaronder Terneuzen en Goes, hebben al positief gereageerd en denken eraan zich aan te melden om legaal wiet te kweken.

Gezien de aangenomen motie om het I criterium los te laten in Vlissingen, lijkt er een meerderheid in de Raad van Vlissingen te zijn om zaken rondom soft drugs goed te regelen.

Vragen aan het college:

 

  1. Gezien de mogelijk grote interesse van gemeentes om legale wiet te kweken, kan Vlissingen zich dan snel aanmelden om aan dit experiment deel te nemen?
  2. Welke panden zouden, met gebruikmaking van maximale inzet van duurzame energie en technologie, mogelijk geschikt kunnen zijn/geschikt gemaakt kunnen worden?
  3. Bent u het ook met GroenLinks eens dat het legaal kweken van cannabis
  1. De brandveiligheid vergroot
  2. Criminaliteit vermindert
  3. Dus een positief effect op de stad kan hebben?
  1. Indien het college aanmelding niet overweegt, wat is hiervoor dan de reden?

 

https://www.pzc.nl/walcheren/groenlinks-wil-legale-wietkweek-in-vlissing...

https://www.pzc.nl/walcheren/vlissingen-wil-meedoen-aan-proef-legale-wie...