Twee achtereenvolgende zondagen met mooi weer is het een verkeerschaos op de Boulevard. Auto’s, motoren, scooters, fietsers, scootmobielen rijden door elkaar heen over de Boulevard, die in eerste instantie is bedoeld als ‘fietsweg’.

Naast levensgevaarlijke verkeerssituaties en geluidsoverlast levert dit grote ergernis op voor bezoekers, aanwonenden, terras’genieters’ en toeristen. De mooie Vlissingse toeristentrekpleister verwordt hierdoor tot een ergernis.

Officieel is er een Boulevardafsluiting voor gemotoriseerd verkeer vanaf 1 mei.

Vragen aan het college:

  1. Kan er bij mooi weer niet eerder overgegaan worden tot sluiting van de Boulevard?
  2. Indien het onmogelijk is hiervoor een ambtenaar vrij te maken, kan dan  een omwonende of een horecaeigenaar hiervoor verantwoordelijk gemaakt worden?
  3. Bij de Dag van de democratie was afsluiting van de Boulevard een hot item; wanneer gaat het college over om hiervoor afdoende maatregelen te nemen en deze ergernis aan te pakken?
  4. Is het college het met GroenLinks eens dat door deze chaos te laten voortbestaan er een reële dreiging is voor de horeca?

 

Els Verhage
GroenLinks

http://www.pzc.nl/walcheren/groenlinks-vlissingen-maak-boulevard-veiliger-bij-drukte~a88bff1b/?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=socialsharing_web